Assalamualaikum w.b.t...
Last week Cik Nurol dah berjaya wat apam ladybird... hihi... Kiut... Dan semestinye sedappp... -->Ye kee sedappp... hehe... Ok la... 1'st try... Pencapaian yang bagus... Cewaaahhhh...
275 gm tepung gandum
220 gm gula halus
150 ml susu segar atau susu cair
3 sudu teh baking powder = diayak sekali
3 biji telur sejuk dari peti ais
1 sudu kecil ovelette
1 sudu esen vanilla
Filling/perasa
Pewarna
Pukul telur, ovelate, susu cair dan esen vanilla sampai kembang. Kemudian masukkan tepung gandum dan baking powder. Adun sehingga sebati.
Masukkan ke dalam acuan dan hias.
Don't forget to put filing inside it.
-Kukus 10-15 minit-
Masukkan jem sebagai filingnya...
Ladybird ez ready...
Ladybird dah masak... siappp...
Jum mam ladybird...hehe
220 gm gula halus
150 ml susu segar atau susu cair
3 sudu teh baking powder = diayak sekali
3 biji telur sejuk dari peti ais
1 sudu kecil ovelette
1 sudu esen vanilla
Filling/perasa
Pewarna
Pukul telur, ovelate, susu cair dan esen vanilla sampai kembang. Kemudian masukkan tepung gandum dan baking powder. Adun sehingga sebati.
Masukkan ke dalam acuan dan hias.
Don't forget to put filing inside it.
-Kukus 10-15 minit-
Jum mam ladybird...hehe
Minggu tok Cik Nurol nak wat benda lain gik...
Lak Cik Nurol kongsikan gik... ^_^
P/s: Yang2... Tok k doorgift lak r time kawennn... Bez2 kiuutttttkannnn... hihi
Setuju sik... hehe
Salam sayang,
aszluveym
Lak Cik Nurol kongsikan gik... ^_^
P/s: Yang2... Tok k doorgift lak r time kawennn... Bez2 kiuutttttkannnn... hihi
Setuju sik... hehe
Salam sayang,
aszluveym
No comments:
Post a Comment
Komen jak boh supan ^_^